Ik ben inmiddels al meerdere keren, zo’n 5 keer alleen op vakantie geweest tussen mijn 20steen 23ste. Hiervan ben ik 4 keer alleen op vakantie geweest in de zomer in Oostenrijk en 1 keer ben ik een paar dagen eerder naar Oostenrijk gegaan voor de wintersport met ons gezin.

3 keer ben ik in Kaprun/Zell am See geweest, waarvan 1 keer eerder op wintersport. Ook ben ik in het Zillertal geweest en in Ladis (onderdeel van Serfaus/Fiss/Ladis). 

In deze blog ga ik vertellen hoe het is om als jongere alleen op vakantie te gaan en de komende tijd zullen er meer reisblogs online komen, omdat ik hier graag over schrijf en ik enthousiast ben over mijn vakanties in Oostenrijk! Ook zal er nog een blog online komen over wat algemene tips over Oostenrijk!

Op mijn 20ste ben ik voor het eerst naar Oostenrijk gereisd met het vliegtuig en de trein, namelijk naar het Zillertal. Ik verbleef toen in hotel Neue Post in Mayrhofen. In de zomer gaan er vaak minder vluchten naar Oostenrijk, zeker in 2018 nog. Ik vloog toen met Lufthansa van Düsseldorf naar Frankfurt en van Frankfurt naar Innsbruck met Austrian. Vanuit Innsbruck Airport ben ik met bus naar het hoofdstation van Innsbruck gegaan, vanuit daar naar station Jenbach en verder naar Mayrhofen met de Zillertalbahn. 

Naar Kaprun/Zell am See ben ik ook 3 keer geweest met het vliegtuig en de trein, omdat ik pas op mijn 23ste mijn rijbewijs heb gehaald. Gelukkig is reizen in Oostenrijk met het openbaarvervoer enorm goed geregeld en een stuk goedkoper dan in Nederland! 

Ik ben 1 keer van Düsseldorf naar München gevlogen en toen verder gereisd met de trein naar Wörgl, vanaf daar de trein naar Zell am See en toen met de bus naar Kaprun. 

Ook ben ik 2 keer naar Salzburg gevlogen, 2 keer vanaf Düsseldorf, waarvan 1 keer terug van Salzburg naar Schiphol. Vanaf Salzburg Airport kun je de bus nemen naar het station van Salzburg, waarvan uit je directe treinverbindingen hebt naar Zell am See!

Naar Ladis ben ik met de auto gereden, met een tussenstop de heenweg in het mooie Rothenburg ob der Tauber! 

Veel mensen vragen zich af of ik mezelf niet verveel, ik het niet spannend vind of hoe het is zo alleen op vakantie, maar mij bevalt het dus super goed! Ik ben sowieso wel een redelijke einzelgänger. 

Ik neem wel altijd mijn laptop mee, waar ik ’s avonds YouTube, Netflix of Videoland op kijk, soms kook ik zelf, maar ik ga ook regelmatig alleen uit eten! Ik ontbijt vaak gewoon simpel met een broodje op mijn kamer en ’s middags lunch ik vaak in een restaurant op de berg.

Eigenlijk ben ik vanaf het ontbijt tot aan net voor het avond eten gewoon op pad en wat ik ook merk is dat ik vaker in gesprek raak met mensen, wanneer ik alleen op vakantie ben. 

Ik wandel alleen, wat ik heerlijk vind, omdat ik mijn eigen tempo kan bepalen en welke wandeling ik maak. Wel laat ik altijd een van mijn vrienden weten in welk gebied ik aan het wandelen ben! Mocht ik dan ’s avonds niet terug zijn, dan weten ze dat er wat is gebeurd… Dit is gelukkig nog nooit voorgekomen, maar zeker een tip als je alleen gaat wandelen!

Verder doe ik activiteiten als ziplines, rodelbanen, maakte ik vanuit Ladis uitstapjes en heb ik in Fiss voor het eerst een duo paraglide vlucht gemaakt. Ik ben de hele dag actief en buiten, dus mezelf vervelen doe ik sowieso niet! 

Ook zal ik wellicht nog wat blogs schrijven over onze wintersportvakanties. Ik ski als sinds ik 3 jaar oud ben en ben al in veel verschillende gebieden geweest. 

Ik hoop als ik de komende tijd energie heb meer blogs te schrijven over mijn vakanties in Oostenrijk, deze zullen onder andere gaan over:

-Zell am See/Kaprun

-het Zillertal

-Sölden

-Ischgl

-de Kaunertaler gletsjer

-Serfaus/Fiss/Ladis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.