Het is alweer bijna 7 maanden geleden sinds mijn operatie in Belgrado, Servië!

Alles is helemaal goed hersteld en ik ben nog steeds erg happy met mijn resultaat.

Ik heb iets meer gevoel terug gekregen en alle littekens zijn echt een stuk mooier geheeld. Ik voel mezelf completer en zelfverzekerder over mijn eigen lichaam!

Ik zal er ook eerlijk over zijn dat het niet altijd makkelijk is, ik heb toch 22 jaar geleefd met een ander geslachtsdeel. Je moet even wennen aan hoe het nu is, ook qua verzorging, naar de wc gaan en je eigen beeld passen. Het werkt toch allemaal net wat anders en het ziet er anders uit! Dit gaat gelukkig allemaal steeds beter en ik heb steeds meer connectie met mijn eigen lichaam.

Ik ben inmiddels ook bezig met het vervolg traject, waar ik eerst dacht genoeg te hebben aan deze operatie is er toch een verandering gekomen. Ik kan namelijk nu niet staand plassen en dat mis ik toch wel…
Niet iedereen heeft die behoefte natuurlijk en er kunnen ook weer complicaties bij komen kijken.

Alleen heb ik nu ontzettend veel last van genderdysforie dit betekent eigenlijk dat je je niet fijn voelt in je eigen lichaam en onvrede hebt met je lichaam, omdat het niet bij je past. Ik heb dit gevoel nu vooral over het niet staand kunnen plassen. Om er een voorbeeld bij te geven, als je een mannentoilet binnen komt lopen zie je meestal als eerste de urinoirs. Ik moet daar dan voorbij lopen en sta soms in de rij bij de hokjes. Ik voel mezelf dan ongemakkelijk en vind het ontzettend naar dat ik er niet tussen kan gaan staan… Thuis heb ik dit gevoel minder, maar vooral buiten huis is dit gevoel enorm sterk aanwezig. Bijna iedere keer is het dan een confrontatie om naar het toilet te gaan.

Voor de meeste mensen zijn dit momenten die zij doen, zonder erbij na te denken. Voor een transgender persoon kunnen deze momenten enorm confronterend zijn. Niet alleen bij bijvoorbeeld naar de wc gaan, maar ook bij douchen, omkleden of andere dingen. Dit kan gewoon erg naar zijn en ook veel energie kosten om telkens deze confrontaties met je eigen lichaam te ervaren. Veel mensen weten dit misschien niet, omdat zij er niet zo vaak bij stilstaan.

Wat moet ik doen qua voorbereiding?

Ik onderga nu laserbehandelingen met als doel ontharing. Ze hebben namelijk haar vrije huid nodig om mijn plasbuis te kunnen verlengen, je wilt natuurlijk geen haar hebben in je plasbuis hahaha. Ik moet zeggen de eerste behandeling enorm pijnlijk was, want in sommige gebieden heb ik wel volledig gevoel. Het trekt gelukkig ook wel weg, maar het voelde als kleine messteken. Het plan is nu om nog 4 behandelingen te doen, dus 5 in totaal. Daarna zal ik foto’s sturen naar mijn chirurg, die zal beoordelen of dit voldoende is. Ik heb inmiddels gewoon zijn telefoonnummer en mag hem altijd appen, nou dat heb in Nederland nog nooit meegemaakt!

De hoop is dat ik het voorjaar van 2022 rond april kan worden geopereerd.

In die operatie worden wellicht wat kleine correcties uitgevoerd en met de haar vrije huid mijn plasbuis gemaakt. Mijn penis wordt dan weer geopend en de plasbuis wordt er dan ingemaakt/gelegd en vastgemaakt aan de huidige plasbuis. Mijn chirurg gelooft erin dat als je de plasbuis in de 2de operatie maakt, dit minder complicaties met zich meebrengt, omdat de penis zelf dan ook tijd heeft gehad om te herstellen.

Er kunnen dus wel complicaties optreden, maar die heb ik er toch wel voor over. Er kunnen bijvoorbeeld kleine gaatje in de plasbuis komen, een vernauwing of de plasbuis kan deels afsterven. De plasbuis van een transman is namelijk niet zo flexibel als die van een geboren man. De plasbuis die wordt gemaakt in een phallo beweegt minder soepel mee en is natuurlijk van ander weefsel gemaakt.

Net zoals bij de vorige operatie moet er weer een hoop geregeld worden onder andere:
-De vergoeding van de laserbehandeling, wat erg lastig ging weer, maar wat is gelukt!
-Alle formulieren verzamelen en indienen voor de operatie vergoeding
-Het regelen van een vangnet hier in Nederland, mocht er toch wat mis gaan met de plasbuis
-Afspraken maken met de huisarts voor verwijdering van katheters en controles

Dit was al weer een heel lange, uitgebreide update voor nu!
Ik ga jullie zeker op de hoogte houden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.