Er is enorm veel gebeurd de laatste tijd…

Er is al een tijdje geen nieuwe blog verschenen, misschien is het helemaal niet nodig, maar ik wil dit toch even uitleggen!

Ik ben met ontzettend veel dingen bezig geweest in de tussentijd, ook de feestdagen zaten er natuurlijk tussen! Er speelde op ieder gebied wel weer iets en ik had extreem veel last van vermoeidheid, de EDS zorgt er namelijk voor dat ik ook veel minder energie heb, zo weinig dat ik op sommige dagen moet kiezen of ik ga koken of douchen om maar een voorbeeld te noemen.

Ik zal even kort omschrijven wat er zoal speelde, omdat ik hier open over wil zijn en er ook nog toffe blogs over zullen gaan verschijnen!

-Ik kreeg grote problemen met mijn rechteronderbeen. Je hebt je scheenbeen en kuitbeen, het kuitbeen zit aan de buitenkant, van net onder je knie en loopt tot de buitenkant van je enkel. Dit bot zat bij mij helemaal vast en het stond ook helemaal niet goed. Ik heb hier op 22 december een behandeling voor gehad maar daarna begon alle ellende pas… Ik kon bijna 3 weken niet (goed) lopen en had extreem veel pijn. Het lijkt nu weer iets beter te gaan en ben gelukkig bijna pijnvrij. Ik houd het nu in de gaten met mijn fysiotherapeuten, zodat het hopelijk niet zo erg terugkomt.

-Ik ben verdergegaan met mijn geslachtsoperatie, de phalloplastiek een techniek waarbij ze een penis maken met donorhuid van je eigen lichaam. Dit is natuurlijk een heftige operatie en ik moest ook veel onderzoek doen naar de technieken en wat met mijn EDS mogelijk is. Ik heb ontzettend nare gesprekken gehad met een plastisch chirurg in het VU, die mij zelfs heeft gediscrimineerd. Hierop heb ik weer contact opgenomen met een chirurg uit Belgrado, Servië een chirurg op wereldtop niveau op dit gebied, maar ja de eerste aanvraag werd afgewezen door de zorgverzekeraar, dus heb ik een bezwaar ingediend.

-Mijn rolstoel is geleverd op dinsdag 12 januari, dit was even heel confronterend al weet ik hoe deze mij ook vrijheid kan geven! Het was veel informatie en ik moest het echt even verwerken allemaal… Hierover ga ik dus nog een extra blog schrijven!

-Ik zat erg in de knoop met mezelf over mijn seksualiteit, dit is ook al een jaar of 3 een zoektocht voor mij. Hierover komt ook nog een blog online!

-Ik ben heel erg op zoek naar balans in mijn energie, om dingen te kunnen doen die nodig zijn, maar ook dingen die ik leuk vind! Dit is ook een enorme uitdaging.

Ik hoop de energie te kunnen vinden om binnenkort weer lekker veel blogs te schrijven, om jullie te informeren en inspireren! Maar deze kunnen dus even op zich laten wachten, omdat ik gewoon niet altijd de energie heb hiervoor helaas, hoe leuk ik het ook vind, op veel factoren om mij heen heb ik ook even geen invloed…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.