Ik was toch niet tevreden met mijn metaïdoio-plastiek die ik 4 juni 2019 kreeg in het UZ Gent. Het gaf mij toch nog niet het complete gevoel waar ik op had gehoopt. Ik voelde mezelf toch nog niet volledig mezelf en man. Ook dacht ik tevreden genoeg te zijn met een meta, zoals ik de metaïdoio-plastiek altijd noem. De wens voor de phallo (afkorting phalloplastiek) kwam terug. Eerst twijfelde ik ook nog of ik een correctie wilde van mijn meta, dus dit heb ik ook nog onderzocht. 

Ik heb eerst heb in oktober 2019 weer een gesprek gehad met mijn psycholoog van de genderpoli van het Vu in Amsterdam. Naar eindelijk van het gesprek kreeg ik een gesprek met een van de plastisch chirurgen van het genderteam, Dr. Özer die de meta operaties uitvoert op 10 juli 2020. Heel snel tijdens dat gesprek werd eigenlijk duidelijk dat het verlengen of corrigeren van mijn meta geen oplossing zou zijn voor mij. Gelukkig kon Dr. Özer een plekje regelen nog tussen het spreekuur van Dr. Botman een van de plastisch chirurgen die de phallo operatie uitvoert. 

Tijdens het gesprek met hem gaf ik aan geen phallo van mijn onderarm te willen door de extra risico’s met mijn Ehlers Danlos Syndroom, daarnaast halen ze echt veel huid weg van de onderarm, tot bijna het bot. Dit zorgt voor een erg groot litteken, en ook is de penis redelijk smal. Deze techniek heet ook wel RFF. 

Toen heeft hij gekeken naar de mogelijkheden voor de SCIP phallo, waarbij de huid uit de zij wordt gehaald. Hier was ik alleen veel te zwaar voor, ik woog toen rond de 82 kilo. Ik moest gaan proberen te afvallen en ben toen teruggekomen bij hem op 12 oktober 2020 en 8 december 2020. Tijdens deze gesprekken was ik al ontzettend veel afgevallen, ik zat in december 2020 net boven het doel op 65 kg en moest op 64 zitten volgens de afspraken. Ik was dus al 17 kg afgevallen, maar dit was volgens hem niet genoeg!!! Ik was woedend omdat ik volgens hem nog 8! Kilo af moest vallen tot 58 kg. Ikzelf was al mega blij met de afgevallen kilo’s, omdat dit zonder te sporten wat ik niet kan met mijn EDS dit had bereikt. Ook vonden het mensen in mijn omgeving echt niet gezond als ik nog 58 KG zou wegen. Daarnaast maakte Dr. Botman echt kwetsende opmerkingen over mijn ziekte en over transgenders, waardoor ik erg van slag was! Ik kreeg niet eens een compliment voor het afvallen!

Een ding wist ik toen absoluut zeker, deze man gaat niet in mijn lichaam snijden! En ik ging op zoek naar andere mogelijkheden. Ik kwam uit op 2 opties:

  • Dr. Kanhai van medische kliniek Velsen, die ook phallo’s uitvoert vanuit de zij/lies/buik. Ik heb 2 gesprekken met hem gehad, maar de klik was er toch niet helemaal. Ook vond ik dat hij niet genoeg rekening wilden houden met de Ehlers Danlos.
  • Dr. Miro Djordjevic die werkt in een privékliniek in Belgrado, Servië. Ik had al eerder contact met hem gehad en heb in december 2020 weer contact met hem gehad. Hij was super tevreden met mijn gewicht en erg vriendelijk! Hij wilde zelfs videobellen op een zondagochtend! Ik had meteen een klik en hij wilde zich helemaal verdiepen in de Ehlers Danlos! Ook is hij een van de beste chirurgen op dit gebied in Europa. 

Ik vond de gedachten om in Servië geopereerd te worden echt doodeng! Maar het voelde goed en hij wilde zich helemaal verdiepen in de EDS en het voelde heel persoonlijk allemaal! Al snel kreeg ik mailcontact met zijn assistente Marta, waarmee ik alles regelde. Ik kon zelfs al in januari worden geopereerd, maar dat vonden ik en mijn ouders iets te snel haha. Toen kreeg ik een nieuwe datum 16 maart 2021! 

Ik was ontzettend blij, maar vond het nog steeds heel erg spannend! Toen begon het regelen, de vergoeding door de zorgverzekering, vluchten, verblijf en corona testen. 

Vooral het regelen met de verzekering duurde erg lang, zo lang zelfs dat het zenuwslopend was of mijn operatie wel door kon gaan! Toen ik eindelijk iets hoorde was dit een afwijzing, maar ik laat mij niet zomaar uit het veld slaan en schreef meteen een bezwaar.

Weer duurde het eindeloos voor ik iets hoorde, maar op vrijdag 12 februari 2021 kwam dan eindelijk het verlossende telefoontje! Mijn bezwaar was goedgekeurd!!! Ik was echt mega blij en vierden het samen met mijn zusje bij de Mac Donalds haha. Krap 4 weken voor mijn operatie had ik dus akkoord… 

Gelukkig ging het regelen van de testen, vliegtickets en het contact met de chirurgen vlot en had ik dit toch nog allemaal kunnen doen. 

Ik ben zelfs nog voor de vlucht op vrijdag 12 maart even snel naar de kapster geweest haha. Ook heb ik een inpaklijst gemaakt, zodat ik snel alles bij elkaar had en in mijn koffer kon doen. 

Het volgende deel zal specifiek gaan over mijn abdominal (buik) phallo operatie die ik op 16 maart 2021 heb gehad bij Dr. Miro Djordjevic in Belgrado, Servië en die zal op zaterdag middag 8 mei online komen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.