‘’Ik vind deze blog een van de moeilijkste om te schrijven, omdat dit heel persoonlijk is en hele zware tijden voor mijn zijn geweest.’’

De 2de angststoornis kreeg ik op mijn 2de mbo-niveau 4 opleiding, horecaondernemer/manager, dankzij mijn mentor. Ik deed de leidinggevende bakkerij opleiding op dezelfde school, waar ik een top mentor had en best wel wat vrienden! Maar ik vond hierin toch niet wat ik zocht en wilde meer uitdaging. Toen maakte ik na ongeveer 3 maanden de overstap naar de opleiding horecaondernemer/manager.

Hier vertelde ik ook alleen aan de afdelingsleider en mijn mentor dat ik transgender was. Aan mijn mentor moest ik het wel vertellen, omdat hij tijdens ons eerste gesprekje, waar hij al veel te laat voor kwam aannam door mijn naam te hebben gelezen ik een meisje was. Ik zag er al echt mannelijker uit en mijn ID was ook al wettelijk veranderd, maar hij wilde zijn gedachte niet loslaten. Hij heeft later zonder mijn toestemming en door duidelijke afspraken te verbreken aan iedere klas waarin hij les gaf verteld dat ik transgender was! Hij ging mij aanspreken met zij en dame… Ik ging hierna naar de afdelingsleider en sprak mijn begeleidster aan, maar zij stonden achter mijn mentor… Hierop ging ik in gesprek met de zorgcoördinator, maar ook zij stond achter mijn mentor. Wederom kreeg ik herbelevingen van mijn trauma’s en raakte ik in een angststoornis… Ik kwam via mijn nicht terecht bij een mega fijne therapeut, hij voelde zelfs aan als mijn 2de vader in die tijd!

Ik deed deze opleidingen in Breda en woonde bij mijn nicht en haar gezin, maar ieder weekend ging ik naar huis. Op een geven moment wilde ik ook vaak echt niet meer terug en kreeg ik gewoon buikpijn alleen als ik dacht aan terug gaan… Ik had namelijk 7 dagen per week, 24 uur lang paniekaanvallen, ik sliep gewoon niet meer!

Ik zou teruggaan naar Breda, maar iemand die bij mijn ouders werkt zou mij naar het station brengen, omdat mijn ouders een weekend weg waren met de camper. Ik belde mijn beste vriendin net voor ik weg moest, omdat ik op dat moment zo in paniek was en ik absoluut niet terug wilde naar de situatie in Breda… Ik bevond mij in zo’n heftige situatie dat ik alleen maar kon denken, ik spring dadelijk voor de trein in plaats van dat ik erin stap, zij heeft dit gelukkig uit mijn hoofd kunnen praten! Ik heb toen mijn moeder gebeld en ben per trein, constant pratend met vrienden en de leidster van de transgendergroep die ik bezocht via WhatsApp naar de plek gereisd waar mijn ouders waren.

Ik heb toen mijn school laten weten dat ik zou stoppen met mijn opleiding, maar werd ’s ochtends ineens gebeld dat ik die middag mezelf op school moest melden, omdat ik anders in zeer grote problemen zou komen met leerplicht. Ik had buikpijn voor dit gesprek niet normaal, de vrouw die die zorgcoördinatie deed was er namelijk bij. Gelukkig was de man van schoolplicht ontzettend aardig en werd hij zelfs boos op de vrouw van de zorgcoördinatie! Uiteindelijk ben ik door mijn top therapeut uit de situatie gekomen en heb ik het later ook met EMDR kunnen verwerken!

Je kan echt beter leren omgaan met je angststoornis door hulp! Schaam je niet! Heeft dit iets bij je getriggerd? Je kan altijd chatten met 113 (www.113.nl) of bellen naar 0800-0113

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.