2020 was voor mij een jaar van echte hoogte-, maar ook zeker dieptepunten…

Op 14 februari 2020 kreeg ik een diagnose die mijn leven op zijn kop heeft gezet. Ik heb de diagnose hypermobiel Ehlers Syndroom kregen (h-eds). Dit is een multi systeem ziekte die in je bindweefsel zit. Bindweefsel is de lijm die je lichaam bij elkaar houdt, maar bij mij is die lijm heel slecht. Gevolg is dat mijn gewrichten heel gemakkelijk uit de kom gaan, deels of helemaal. Ook heb ik veel problemen met kapsels, pezen, banden, spieren enzovoorts. Ik heb ook erg weinig energie. Er gaat in een slechte periode wel dagelijks iets uit de kom en er is nog geen behandeling of medicatie mogelijk. Hierdoor heb ik nu een Wajong uitkering gekregen, omdat werken of studeren geen mogelijkheid meer voor mij is. Ook heb ik een rolstoel aanvraag gedaan, omdat ik niet meer zo ver kan lopen.

Ook bereikte begin maart midden in de nacht ons het nieuws dat mijn oom was vermoord in zijn eigen huis. Dit was een heel heftige periode en ik vind het nog steeds heel lastig om dit alles te verwerken. Ik heb hierin veel steun gehad van onze familie en mijn vrienden! Frank heeft mij laten zien dat je gewoon jezelf moet zijn, al heb je een andere geaardheid of ben je anders dan de rest. Dat zal ik altijd mee blijven nemen!

Ook Corona heeft een invloed gehad op ons allemaal, zo ook zeker in het bedrijf van mijn ouders. Ik heb ontzettend veel respect voor mensen uit de zorg, maar ook zeker voor mijn ouders en collega’s! In de uitvaartwereld was het absoluut ook geen makkelijke tijd! Wij hebben verschrikkelijke verhalen gehoord van families, die hun dierbare zijn verloren! Wij hebben dag en nacht gewerkt om voor iedere overledene en hun familie een mooi afscheid te organiseren. Hulde aan mijn collega’s en ouders!

Natuurlijk was het ook een jaar met hoogtepunten, we mogen zeker niet vergeten dat dit jaar ons ook mooie dingen heeft gebracht! Bij mij zijn dit:

-de vrienden die mij heel dierbaar zijn en mij ontzettend hebben geholpen dit jaar!

-mijn familie waar ik veel steun van heb gehad

-ons gezin dat altijd voor elkaar klaarstaat en zich overal doorheen knokt!

-de vakantie met mijn beste vriend die ik in augustus naar mijn 2de thuis Oostenrijk heb gemaakt

-de reis die ik alleen naar Oostenrijk heb gemaakt

-aankoop van mijn droomauto

-het gewicht dat ik ben kwijtgeraakt, bijna 18 kg!

-de stappen die ik heb gezet om zelf te groeien en ontwikkelen

-het beginnen van mijn blog www.ive-olution.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.